Vorige | Volgende

Keizersgracht 487 IV- V AMSTERDAM

Bewaar object
Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

(For English text please read below)
Geweldig penthouseappartement verdeeld over 2 lagen van authentiek pakhuis, met daktuin, lift, twee bergingen en vele extra's.

In het werelderfgoed en het centrum van de grachtengordel, tussen de Leidsestraat en de Nieuwe Spiegelstraat bevindt zich deze fantastische woning met twee lagen van een breedte van bijna 6 meter en een diepte van maar liefst 28 meter. De woning zelf bestaat uit twee afzonderlijke appartementsrechten die intern verbonden zijn met een spiltrap. Vanuit de bovenste woonlaag is er een directe trap naar een van de mooiste denkbare dakterrassen in het centrum van Amsterdam, met uitzicht op het Rijksmuseum en de Westertoren. Het beschikt over een geweldige bezonning maar biedt tegelijkertijd beschutting en privacy. De huidige eigenaar biedt deze woning aan met het huurrecht van een parkeerplaats op Keizersgracht 485 (directe buren linkerzijde op de begane grond) voor een periode van twee jaar. Dit zal een goed/groot deel van de mogelijke wachttijd op een vergunning compenseren voor de nieuwe eigenaar of eigenaren.
Zowel de appartementen als de bijbehorende dakterrassen zijn bouwkundig en juridisch samengevoegd waardoor één leefruimte met unieke afmetingen is ontstaan.

HISTORIE

Keizersgracht 487 – Sparreboom - is het laatst resterende pakhuis van een rij van zeven pakhuizen die in 1669 en 1670 op deze plek zijn gebouwd. Vier van die pakhuizen waren van de patriciërsfamilie Pels, die fortuin had gemaakt in de gouden eeuw. De pakhuizen van Pels zijn eertijds alle vernoemd naar bomen. De naam van ieder pakhuis begon met een opvolgende letter, tezamen het acroniem Pels vormend: Palmboom, Eykeboom, Lindeboom en tot slot Sparreboom. Het huis is – zoals gebruikelijk bij veel van deze pakhuizen - gebouwd met een tuitgevel. Het pand heeft zijn oorspronkelijke muren en de voorgevel is nog geheel in oorspronkelijke staat, inclusief de tien schitterende luiken. Het pakhuis wordt geroemd in veel publicaties over de grachtengordel, van standaardwerken tot glossy's.
In de jaren zeventig is het pand – dat voorheen dienst deed als uitgeverij - gesplitst in appartementsrechten. Er is een personenlift in het midden van het pand aangebracht, naast een nieuw trappenhuis en een nieuwe onder het bestaande souterrain aangebrachte betonnen fundering. Het pand is sedertdien in een optimale staat gehouden door een toegewijde en gezonde vereniging van (drie) eigenaren. In 2010 zijn de centrale hal en de bergingen voorzien van een nieuwe vloer van Belgisch hardsteen, is nieuwe verlichting in de hal aangebracht en zijn de eiken dorpels onder de openslaande deuren in de gevel vernieuwd. In het voorjaar en de zomer van 2016 is het schilder- en voegwerk van de voorgevel gedaan en zijn de luiken en het houtwerk gerenoveerd en geschilderd. De verdiepingen zijn voorzien van nieuwe, hardhouten stolpdeuren. Het binnenschilderwerk in de hal, lift en trappenhuis is in 2016 afgerond (tegelijkertijd met het binnenschilderwerk in het appartement zelf).

BINNENKOMEN

Op de begane grond zijn allereerst twee ruime bergingen voor de woning aanwezig. Er is in de hal een kleine gemeenschappelijke huishoudelijke ruimte met een kleine pantry (voor schoonmaakwerk etc.) Via de personenlift of het gemeenschappelijk trappenhuis worden de bovenste verdiepingen bereikt (uiteraard is rechtstreekse toegang op de vierde en de vijfde verdieping mogelijk). Op de vijfde verdieping is de ontvangst in een ruime, brede gang met vaste kasten, vloeren van Belgisch hardsteen en Sucupira hardhout. Doordat de vijfde etage over de gehele lengte van het huis ramen in de zijgevel heeft, is de ontvangst direct al in vol daglicht. Aan de voorzijde is een strakke witte woonkeuken gemaakt met een directe opgang naar het dakterras. De keuken dateert uit 2015, is ruim opgezet en heeft antraciet grijze gegoten, ruime werkbladen. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur en een grote Amerikaanse ijskast en wijnkast. Het aanrecht biedt veel werkbladruimte en er is een groot, zes-pits gasfornuis met oven aanwezig. Door de ombouw rond de trap naar het dakterras is een gezellige ontbijthoek met een kleine bar ontstaan, waar even snel met elkaar kan worden genoten van koffie of ontbijt. In de kap aan de voorzijde is de zit- en eetruimte gelegen, voorzien van open haard en ruim uitzicht over de gracht. Middels een spiltrap is er een verbinding naar de ondergelegen leefverdieping (zie hierna).

In het middengedeelte van de verdieping bevindt een zeer luxe afgewerkte en moderne badkamer, voorzien van Bisaza mozaïek en Cesari tegelwerk (Intercodam). De badkamer zelf biedt een bad, een separate douche (Dornbracht, Villeroy & Boch). Er is een dubbele wastafel met twee ladenfronten aanwezig waardoor er voldoende bergruimte is.
Vervolgens bevindt zich hier nog een apart toilet en een bijkeuken/interne berging met c.v. ketel, bergruimte en ruimte voor een extra vriezer en ijskast.
Aan de achterzijde zijn een slaapkamer en een tussenkamer gesitueerd, de slaapkamer is voorzien is van een gashaard (glas).

De vierde verdieping biedt een mooie en ruime woonkamer aan de voorzijde, met open haard en hardhouten Sucupira vloer, overgaand in een Belgisch hardstenen vloer (vloerverwarming). In verdekte, maar tevens open opstelling is een tweede badkamer gesitueerd, waarbij een zelfde hoogwaardige afwerking is toegepast met dezelfde materialen als op de bovenverdieping. Er is wederom een douche, een separaat stoombad, een vrijstaand bad en een dubbele wastafel met twee ladefronten wastafel aanwezig. In het zogenaamde tussengedeelte van het appartement (daar waar tevens de toegang tot het trappenhuis en lift is geregeld) bevindt zich een voormalige bijkeuken, nu in gebruik als wasruimte (ruimte voor 4 machines) en CV ruimte. Er is een apart toilet, opgetrokken uit dezelfde materialen als de overige badkamers. Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers gesitueerd; een ruime voorzien van vaste kasten alsmede een kleinere kinderkamer met in de doorloop eveneens een vaste, hoge kast.

EIGEN GROND
Personenlift
Riante daktuin
Twee bergingen op de begane grond
Huur parkeerplaats voor 2 jaar

ENGLISH
Exquisite penthouse apartment spread over two levels in an authentic warehouse, with a large roof garden, elevator, two storage rooms and many extras.

Located between the Leidsestraat and the New Spiegelstraat this fantastic property consisting of two levels each nearly 6 meters width and a depth of up to 28 meters. The top floor offers a direct staircase to one of the finest roof terraces one could ever visit in the center of Amsterdam, overlooking the Rijksmuseum and the Westertoren. It features a great possibility to suntan but also provides shelter and privacy.Both the apartments and roof terraces are legally and constructively merged thereby creating a living space with unique dimensions.

ENTRANCE

On the ground floor are primarily two large private storage rooms available. Via the passenger lift or the common stairwell the upper floors welcome you (of course, direct access on the fourth and the fifth floor as possible). On the fifth floor is the reception in a large, wide hallway with closets, floors Belgian bluestone and Sucupira hardwood. Because the fifth floor has windows over the entire length of the house on the side gable, the reception is already in full daylight. On the front is a sleek white kitchen made with a direct ascent to the roof. The kitchen dates from 2015, is spacious and has cast anthracite gray, large spreadsheets. The kitchen is equipped with appliances and a large American fridge and wine cabinet. The counter offers plenty of worktop space and a large, six-burner stove with oven. The rebuilding around the stairs to the roof terrace is a cozy breakfast nook with creating a small bar where one can enjoy coffee or breakfast together. In the hood to the front is the living and dining area located, feature fireplace and a view on the canal. By means of a spiral staircase, there is a connection to the lower floor of life (see below).

In the middle section of the floor is a very luxurious and modern bathroom with Bisaza mosaic tiling and Cesari (Intercodam). The bathroom itself has a bath, separate shower (Dornbracht, Villeroy & Boch). There is a double sink with two drawers fronts present so there is plenty of storage space.
Furthermore a separate toilet and a utility / storage room with internal c.v. boiler, storage space and room for an extra freezer and refrigerator are being offered.
At the rear is a bedroom and a room situated between the bedroom is equipped with a gas fireplace (glass).

The fourth floor offers a nice and spacious living room at the front, with a fireplace and hardwood floors Sucupira, becoming a Belgian hard stone floor (floor heating). In concealed, but also surprisingly connected a second bathroom situated, with the same high quality finish is applied with the same materials as upstairs. Another shower, a separate bath, a free-standing tub and a double vanity with two drawers washbasin. In the so-called intermediate portion of the apartment (where there is also govern access to the stairwell and elevator) is a former utility room, now used as a laundry room (room for 4 machines), and boiler room. There is a separate toilet, built of the same materials as the other bathrooms. At the rear are situated two bedrooms; a large fitted wardrobes and a small children's room with the passage also fixed, high cabinet.

OWN GROUND
people Elevator
large roof garden
Two storage rooms on the ground floor
Rent parking for 2 years
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 125 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1670
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
pannen, bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
313 m²
Overige inpandige ruimte
15 m²
Inhoud
790 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, stoomcabine, dubbele wastafel
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen
lift, stoomcabine, dakraam

Energie

Isolatie
dakisolatie
Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
I
Indexnummer
4+5
Perceel
9971
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan water, in centrum, vrij uitzicht
Tuintype
zonneterras
Tuin
Fraai aangelegd, zuidwest, 6.35 x 12.95 m
Oppervlakte
82 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Garage

Soort garage
inpandig, garage mogelijk
Capaciteit
1

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Keizersgracht 487 IV- V AMSTERDAM

naar Keizersgracht 487 IV- V AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Meer informatie?

Neem contact op